Van Claerbergenstraat 30, 8506 BL Haskerhorne
info@jolandabronsgeest.nl
06 52 19 45 84

Triggerpoint therapie

triggerpoint

Triggerpoint therapie

De triggerpoint therapie kan snel en eenvoudig een oplossing bieden voor mensen die langdurig pijn ervaren, veroorzaakt door zogenoemde triggerpoints. Dit zijn spierknopen die ontstaan in een bepaalde spierstreng ergens in het lichaam. Verbazend veel soorten pijn in vele lichaamsdelen worden veroorzaakt door spierknopen.

Ze ontstaan door bijvoorbeeld een overbelasting, een trauma (ongeluk), maar ook door te weinig belasting (lange tijd in het gips), stress of een slechte voeding. Triggerpoints zorgen vaak voor pijnklachten op een andere plaats in het lichaam dan waar de verkramping zich bevindt. Daardoor kan het voorkomen dat de Triggerpoint therapeut een spier behandelt op een plek waart u geen pijn voelt.

Door het lokaliseren van de oorzaak, dat is de spierknoop zelf, en door het wrijvend indrukken, wordt het herstel spoedig in werking gezet.
Let op! De triggerpoint therapie is geen plezierige ontspanningsmassage. De behandeling is gericht op het lokaliseren van triggerpoints en kan gedurende enkele seconden lokaal pijn oproepen. Dat is prima voor het bepalen van de boosdoener, zodat de behandeling kan aanvangen. Bij de behandeling treedt even pijn op, maar verlichting staat om de hoek want het menselijk lichaam maakt binnen een paar seconden endorfine aan (dat is een interne pijnstiller).

 

(deze behandeling wordt als los consult niet vergoed