Van Claerbergenstraat 30, 8506 BL Haskerhorne
info@jolandabronsgeest.nl
06 52 19 45 84

Ooracupunctuur

Ooracupunctuur (Auriculo-therapie)

Ooracupunctuur ofwel Auriculo-therapie is een moderne westerse manier van acupunctuur en bestaat uit het aanbieden  van prikkels aan het oor om het zelfregulerende of zelfgenezend vermogen van het lichaam te bevorderen. De  oorschelp van een mens is een reflexgebied van het centrale zenuwstelsel waarop lichamelijke en psychische klachten  zich afspiegelen. Heb je bijvoorbeeld schouderklachten aan je rechterschouder dan zal het schouderpunt in het  rechteroor gevoelig zijn als je erin knijpt.  Het schouderpunt in je oor veranderd zodanig dat het zelfs met behulp van  apparatuur meetbare veranderingen weergeeft. Door nu een naaldje of magneetballetje op het  schouderpunt van je oor te zetten beïnvloed je direct het pijnniveau in de schouder en beïnvloed je het gehele  genezingsproces op een positieve manier.

Ooracupunctuur kan worden ingezet voor een breed scala aan klachten en is bijzonder effectief gebleken bij het  reduceren van pijnklachten of het verminderen van klachten.   

Er kan op 2 manieren worden geprikt: met steriele wegwerpnaalden welke na de behandeling worden verwijderd  of er wordt gebruik gemaakt van een verblijfsnaald. Een verblijfsnaald is een hele kleine naald die oppervlakkig in de  huid worden gezet en gedurende enkele dagen tot weken blijven zitten. Als mensen bang zijn om geprikt te worden kan  er ook gebruik worden gemaakt van kleine metalen balletjes of samengeperst zaad welke met een pleister worden  vastgezet in of op de oorschelp. Kinderen worden in principe alleen  behandeld met behulp van metalen balletjes of samengeperst zaad.

Voor meer informatie neem contact op….

 

Als los consult wordt deze behandeling niet vergoed