Van Claerbergenstraat 30, 8506 BL Haskerhorne
info@jolandabronsgeest.nl
06 52 19 45 84

Shiatsu

Shiatsu

Shiatsu therapie is een Japanse drukpuntmassage. Bij een Shiatsu behandeling oefen je druk uit op punten (tsubo’s) op meridianen (energiebanen) die over het lichaam lopen. Deze punten staan in verbinding met organen en hebben een sterke invloed op alle lichaamsfuncties.
Shiatsu therapie is een holistische (kijkt naar alle aspecten van de mens en zijn omgeving) therapie en is niet alleen gefocust op bestrijden van ziekte of symptomen, zoals in de westerse wereld vaak het geval is, maar zoekt naar de oorzaken van een probleem. De voor Shiatsu zo kenmerkende technieken hebben een sterke harmoniserende werking op het autonome zenuwstelsel en het hormonale systeem.
Voor een Shiatsu behandeling hoef je niet per definitie een klacht te hebben, het werkt ook heel ontspannend en preventief. De werking van Shiatsu heeft altijd twee effecten. Ten eerste zorgt Shiatsu voor lokale pijnbestrijding en spierontspanning. Het tweede effect van Shiatsu therapie is dat het autonome zenuwstelsel in balans wordt gebracht.

U kunt denken aan:

nek/schouderklachten | maag/darm problemen | hoofdpijn, migraine| tennisarm | rugklachten
RSI | whiplash klachten | verlichting bij reumatische klachten.

Sport en Shiatsu

Voor sporters is shiatsu Ryoho een perfecte therapie ter voorkoming van blessures, maar zeker ook voor het wegwerken van spierspanningen, die vaak de oorzaak zijn van pijnlijke gewrichten.
Door een te hoge spiertonus komt er teveel spanning te staan op aanhechtingsplaatsen, waardoor de spierbetreffende gewrichten pijnlijk worden. (vaak zijn dit de heup of de knie).
Door niet alleen deze spier te behandelen, maar mede het hele lichaam, wordt er met shiatsu weer de juiste balans in het lichaam gebracht.

Kort gezegd:

De arbeids-rust verhouding wordt weer in balans gebracht, waardoor het lichaam weer optimaal kan presteren.

 

Deze behandeling wordt vergoed mits u aanvullend verzekerd bent voor alternatieve zorg