Van Claerbergenstraat 30, 8506 BL Haskerhorne
info@jolandabronsgeest.nl
06 52 19 45 84

Medical Taping Concept

Medical Taping Concept

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea.

Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen.

De achtergrond gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven.

De cure-tape  (op juiste wijze aangebracht) tilt als het ware de opperhuid op. Hierdoor wordt het volume van de tweede huidlaag -waarin de haarvaatjes en receptoren- groter. Deze toename van volume verbetert de doorbloeding; voedingsstoffen worden beter aangevoerd en afvalstoffen sneller afgevoerd. Bovendien vermindert de druk op de zenuwen door de liftende werking van de tape; pijnvermindering of zelfs het verdwijnen van de pijn zijn het gevolg. De tape kan meerdere dagen blijven zitten zonder nadelige bijwerkingen. Met de tape kan ook worden gedouched

Het draagt hiermee bij aan een 24 uurs behandeling en stimuleert het natuurlijke genezingsvermogen van het lichaam zelf. De pijn neemt meestal snel af en het lichaam herstelt vlotter.
Met behulp van de simpel aan te leren tape techniek kunnen de vervelende bijverschijnselen van de menstruatie periode sterk worden gereduceerd, tot zelfs het verdwijnen van de klachten binnen één uur na het aanbrengen van de tape!

Medical tapen geeft zelfs klachtenreductie bij COPD en hooikoorts!!

Waarbij wordt de tape toegepast?

Naast het stabiliserende effect op gewrichten, stimuleert de tape de spierfuncties en de bloed- en lymfecirculatie. De tapemethode geeft verlichting bij gewrichts-, spier- en rugklachten, sneller herstel bij achillespees- en kuitblessures, enkeldistorsie, instabiliteitproblemen, tennis- of golfelleboog, RSI-klachten, nek/schouderklachten (en de hieraan gerelateerde hoofdpijn), bevordert de lymfestroom en reduceert lymfe-oedeem.

Voor de meeste toepassingen geldt dat de spieren een paar keer (paar weken) moet worden getaped voor een optimaal en blijvend resultaat.

Zie voor los consult ‘Tarieven’

medical-taping medical-taping2 medical-taping3