Van Claerbergenstraat 30, 8506 BL Haskerhorne
info@jolandabronsgeest.nl
06 52 19 45 84

Dorn Methode

Dorn Methode

De Dorn methode vindt zijn oorsprong in Duitsland. Daar is het al lang een wijdverbreide en bewezen behandelwijze. Het is een vriendelijke en zachte methode waarmee gewrichten en wervels kunnen worden gecorrigeerd. Het is bij uitstek geschikt voor mensen die niet “gekraakt” willen of kunnen worden.
Bij de Dorn methode proberen we een optimale ruimte in de wervelkolom te creëren zodat de spinale zenuwen ongestoord hun werk kunnen doen. Sommige zenuwopeningen tussen de wervels zijn niet al te groot. Door scheefstand van één of meerdere wervels worden de betreffende zenuwen beklemd en worden zij in hun functie belemmerd, wat weer diverse klachten kan geven. Een constante zeer lichte druk van een verschoven wervel, kan een spinale zenuw al irriteren.

Door een samenwerking tussen therapeut en cliënt is het mogelijk gewricht- en wervelcorrecties uit te voeren. De correcties die worden uitgevoerd geschieden ALTIJD in beweging (dynamische correcties), waardoor het lichaam veel makkelijker de correcties accepteert. Bovendien krijgt de cliënt in de meeste gevallen ook zelfhulpoefeningen aangeboden, waardoor men zelf in staat is de klachten de baas te blijven.

Veel gezondheidsproblemen komen voort uit de rug. Een verschoven rugwervel kan veel klachten veroorzaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan maagklachten, bedplassen, hoofdpijn, nek- en schouderpijn, uitstralende pijn in armen en benen en nog veel meer. Het zijn meestal klachten waarbij men niet direct een link legt met een verschoven rugwervel.

De correcties die worden uitgevoerd geschieden ALTIJD in beweging (dynamische correcties), waardoor het lichaam veel makkelijker de correcties accepteert. Bovendien krijgt de cliënt in de meeste gevallen ook zelfhulpoefeningen aangeboden, waardoor men zelf in staat is de klachten de baas te blijven.